Voetproblematiek en medicatie

Reumatische voet

Reuma en voeten

De voeten van mensen met reuma zijn extra kwestbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk. 


Medische aspecten

Het ontstaan van eelt en likdoorns aan reumatische voeten is het gevolg van een aantal factoren. Het vetkussen onder de bal van de voet wordt dunner, een afwijkende stand van de voet en/ of tenen, maar ook slecht passende schoenen kunnen een rol spelen. 

Gespecialiseerde pedicures 

De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren. Sommige pedicures hebben een speciale bijscholing gevolgd en beschikken over de aantekening ‘Reumatische voet’. De pedicure kan ook advies geven over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze.

Vergoeding
Als reumapatiënt kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Meestal werken pedicures met de aantekening ‘Reumatische Voet’ samen met een zorgverzekeraar waardoor u als patiënt recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar en bij de pedicure van uw keuze of dit het geval is.


Bron: 
http://www.depedicure.nl